Gröna Lund och kycklingkorv.

Min syster P har berättat nya historier om Pappa Granne. Han har varit i farten igen. Dels har han målat staketet. Det tog först hela förmiddagen för honom att bara tvätta den lilla biten, som tillhör honom. Säga vad man vill, han är i alla fall noggrann. När han sedan skulle påbörja målningen upptäckte han att han hade fasligt ont i ryggen och förklarade att det var nog ett mer lämpat arbete för Mamma Granne. Han skulle säga till henne att ta tag i det.

I går när syster P kom hem från jobbet satt Pappa och Mamma Granne utanför sitt hus med en varsin paraplydrink. Ursäktade sig med att de trots allt hade semester och då var det helt OK att dricka alkohol på en vardag. Sedan skulle det grillas korv hos grannfamiljen. Pappa Granne läste noga på korvpaketet. Ve och fasa! Med myndig stämma ropade han ut Mamma Granne och ifrågasatte vad för slags korv som hon köpt, han vill ju ha grillkorv. Här stod det klart och tydligt Kycklingkorv på det ena paketet och Korv på viltkött på det andra. Han tänkte minsann inte äta något annat än grillkorv. Mamma Granne for in i frysen och rev runt. Kunde konstatera att de inte hade någon grillkorv. Det slutade med att Pappa Granne åt ett korvbröd. Barnen ifrågasatte varför Pappa Granne inte åt och Mamma Granne förklarade: Han är inte hungrig!

Vidare berättade Pappa Granne för syster P att hans far bor i Stockholm. De har för vana att hälsa på honom på semestern och då brukar de gå på Gröna Lund. Vet P möjligen vad det är för något? Det är ett jätte, jätte, jätte stort tivoli med massor av karuseller, förklarade han stolt. Förra året var de på Gröna Lund i tre dagar och det regnade hela tiden. I år nöjde de sig med två dagar, men det var fint väder. Har P verkligen hört talas om Gröna Lund, vet hon vad det är? Min syster svarade tålmodigt att jo, hon känner till Gröna Lund och har själv varit där väldigt många gånger. Jaha, sa Pappa Granne, lite imponerad över hennes kunskaper och, tydligen, flitiga resande. Han tycker nog, minst sagt, att hon är en riktig globetrotter.

För övrigt upptäckte jag att jag har fått två nya grannar. Det såg jag idag när jag kom hem. Nya namn på dörrarna. Men med tanke på att jag snart har bott här i ett år och ALDRIG råkat på min närmsta granne, den som bor vägg i vägg med mej, så kanske det lär dröja ett tag innan jag kommer se dessa nya grannar. Det är 12 lägenheter i min trapp. Jag har råkat på 3 stycken av de som bor här. Vad gör alla andra undrar jag. Varför springer vi aldrig på varandra? Varför hörs inte något? Jag såg mer folk när jag bodde "på landet" i vårt hus. Trodde nog allt att det skulle vara lite mer liv och rörelse här i stan, men ack vad jag bedrog mej.