Värme och kall örtagårdssås!

Vilket underbart väder! Njuter som bara jag kan av solen.
Tänk om det kunde vara så här året runt.
Jag skulle då inte klaga i alla fall.
Därför tänkte jag vidarebefordra en alldeles underbar sås så här i grilltider.
Den är så god så hälften vore nog.
Den går att äta med sked. Till frukost till och med.
Prova och njut av både sås och sol.

Kall örtagårdssås med Majonäs

Det här är en sås som passar till väldigt mycket. Du kan servera den till allt grillat, till varmrökt fisk, fisk- och skaldjurspatéer, rökt kött, pajer... Kort sagt, den universala buffé- och grillsåsen. 

4 portioner

 

Ingredienser

3 dl gräddfil 1 dl majonnäs 1/2 dl hackad persilja 1/2 dl hackad färsk basilika 2 tsk fransk senap salt och malen svartpeppar

Gör så här

1. Hacka persilja och basilika fint. Rör ihop gräddfil och majonnäs och rör ner persilja och

basilika. Krydda med senap, salt och peppar.

2. Låt såsen stå minst ett par timmar i kylen för att mogna.